Tips voor een onbezorgde wandeling met je Franse Bulldog

Als trotse eigenaar van een Franse Bulldog weet je vast dat deze honden van nature gezelschapsdieren zijn. Ze zijn dol op aandacht en vinden het heerlijk om samen met jou op pad te gaan. Het maken van wandelingen is dan ook een van de favoriete activiteiten van deze honden. In dit artikel geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat jij en je Franse Bulldog optimaal van deze wandelingen kunnen genieten. Overigens kun je op de website hondjesinfo.nl ook terecht voor allerlei andere handige tips rondom honden, het uitlaten ervan, de juiste voeding en ook welke speeltjes geschikt zijn voor jouw trouwe viervoeter.

De juiste riem en eventueel tuigje

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken bij het maken van een wandeling met je Franse Bulldog is de riem. Deze honden kunnen namelijk hard trekken, vooral als ze iets interessants zien waar ze op af willen rennen. Daarom is het belangrijk om een riem te gebruiken die sterk genoeg is en waarbij je hond niet zomaar los kan schieten. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om een tuigje te gebruiken in plaats van alleen een halsband. Een tuigje verdeeld namelijk de druk over de borst van je hond, waardoor de kans op nek- en rugklachten afneemt. Bovendien is het ook makkelijker om je hond onder controle te houden als hij een tuigje draagt. Om hondentuigjes er in allerlei soorten en maten zijn, is het belangrijk te weten wat de omtrek van de borst van je hond is en het tuigje niet te strak zit.

Voldoende water mee

Tijdens een wandeling is het belangrijk om je hond voldoende te laten drinken. Vooral in de warmere maanden kan je Franse Bulldog snel uitdrogen als hij niet genoeg water binnenkrijgt. Zorg daarom altijd dat je een flesje water meeneemt, bijvoorbeeld een speciale drinkfles voor honden. Als je langere wandelingen maakt, kan het ook verstandig zijn om een opvouwbare drinkbak mee te nemen. Zo kan je hond op elk gewenst moment even wat drinken en voorkom je dat hij uitdroogt.

Bouw de wandeling stap voor stap op

Als je net een Franse Bulldog hebt, is het belangrijk om de wandelingen rustig op te bouwen. Deze honden zijn namelijk niet de meest sportieve types en hebben wat tijd nodig om conditie op te bouwen. Begin dus met korte wandelingen en bouw deze langzaam op. Zo voorkom je dat je hond oververmoeid raakt of last krijgt van zijn gewrichten. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin je wandelt. Franse Bulldogs zijn bijvoorbeeld gevoelig voor warmte, dus vermijd wandelingen op het heetst van de dag. Ook drukke omgevingen kunnen voor deze honden overweldigend zijn, dus kies rustige routes waar je hond zich op zijn gemak voelt.

Tot slot

Met de juiste voorbereidingen en wat geduld kan het maken van wandelingen met je Franse Bulldog een fantastische ervaring zijn voor zowel jou als baasje, als voor je hond zelf. Zorg voor een goede riem en eventueel tuigje, neem voldoende water mee en bouw de wandelingen rustig op. Zo kan jij en je trouwe viervoeter optimaal genieten van jullie tijd samen in de buitenlucht.