Franse bulldog zwart

Wanneer je een Franse bulldog wilt kopen moet je natuurlijk ook een kleur uitzoeken. Wil je een bruine, blauwe, grijze of zwarte? Of wil je misschien een Franse bulldog die een gestroomde vachtkleur heeft? Hieronder geef ik informatie over de zwarte Franse bulldog dus wanneer je overweegt om een zwarte Franse bulldog te kopen lees dan snel verder.

De zwarte Franse bulldog

De zwarte Franse bulldog is een rashond in Nederland. Er zijn nog verschillende variaties van zwarte vacht, de vacht kan helemaal effen zwart zijn, de vacht kan zwart met een wit vlak zijn, de vacht kan een combinatie van zwart en bruin hebben en de vacht kan gestroomd zijn. Niet alle kleur varianten zijn erkende ras kleuren. Zo mag de zwarte vacht bijvoorbeeld geen blauwe gloed hebben. De effen zwarte Franse bulldog komt in Nederland het meeste voor en er zijn hierdoor heel wat zwarte Franse bulldog pups op de markt.

Franse bulldog zwart

Franse bulldog met zwart bruine vacht

Zoals hierboven staat aangegeven kan de zwarte vacht van een Franse bulldog verschillende variaties hebben naast de volledig effen vacht. Zo bestaat er ook de zwart bruine vacht. Bij deze vacht is de basis kleur zwart maar zijn er lichtere bruine vlekken te zien op bijvoorbeeld de borst, de poten, de buik of de snuit. Wanneer een zwarte Franse bulldog deze bruine tekeningen op de vacht heeft dan betekent dit dat het geen echt erkende rashond is. Dit betekent niet dat de zwarte Franse bulldog van mindere kwaliteit is. Het betekent alleen dat wanneer je wedstrijden wilt doen met je zwarte Franse bulldog dat dit lastig gaat want deze kleuren combinatie wordt gediskwalificeerd.

Franse bulldog met zwart witte vacht

Naast de zwart bruine Franse bulldog is er ook nog de zwart witte vacht. Deze kleuren combinatie wordt wel erkend en wanneer een Franse bulldog deze kleuren heeft kan het dus zijn dat het een rashond is. Wanneer een zwarte Franse bulldog pup witte vlekken op de vacht heeft dan kunnen deze groeien tot na de puppy fase. Wanneer ze volwassen zijn stopt het groeien van deze witte vlakken. Meestal is een zwarte Franse bulldog met zwart witte vacht meer wit dan zwart. Dit verschilt wel per zwarte Franse bulldog.

Meer informatie?

Mocht je door dit artikel meer informatie willen over de zwarte Franse bulldog, klik dan op deze link voor het handboek voor de Franse bulldog,

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden