Franse bulldog temperament

Franse Buldoggen hebben een prima temperament. Ze zijn schattig, vriendelijk, en zullen jouw dag opfleuren. Ze hebben wijd uitgespreide, liefdevolle ogen en schattige puntige oren. Ze hebben een persoonlijkheid die zo onderhoudend is dat je niet anders kunt dan glimlachen in hun aanwezigheid. Een ding om op te merken is dat de Franse Bulldog een bijzonder intelligent ras is. Ze staan erom bekend hun eigenaars te choqueren door hun verbluffende intuïtie. Ook door hoe goed ze zich kunnen aanpassen aan hun omgeving. Hun persoonlijkheidskenmerken variëren, omdat ze kunnen variëren van de rustige aandachtige waarnemer tot de zeer energieke avonturier., voortdurend gestimuleerd door alles. Hoewel hun avonturen meestal gewoon op en af de bank huppelen zijn. Lees meer over het temperament van de Franse Bulldog.

Temperament en genen franse bulldog

Net als bij mensen wordt de persoonlijkheid en het temperament van de franse bulldog bepaald door zowel hun omgeving als hun genetica. Hoewel we kunnen generaliseren en patronen in bepaalde hond persoonlijkheden kunnen tekenen, zal elke hond verschillen. De waarheid is dat hun persoonlijkheid afhangt van alles, van het temperament en de persoonlijkheid van hun ouders, hun opvoeding, het fokken en de hoeveelheid training die ze in hun jeugd hebben gehad. De ontwikkelingsjaren van een hond zijn ongelooflijk belangrijk, want het is juist die basis die hun persoonlijkheid en temperament zal vormen op volwassen leeftijd. Wil je meer weten over het temperament van Franse buldoggen, de genen en hoe hiermee om te gaan in de opvoeding, klik dan hier. 

franse bulldog temperament

Oudere temperament franse bulldog

Het temperament van de oudere Franse bulldog is anders dan die van een pup. Naarmate de Franse Bulldog puppy ouder wordt, verliezen ze heel wat van hun energie. Toch blijven ze meestal actieve socialisten. Ze springen op elke kans om op iemands schoot te zitten, zijn niet onaardig tegen andere honden en houden ervan om bemind te worden. Een goed getrainde Franse Bulldog moet het middelpunt van de belangstelling in het huishouden zijn, de actieve minnaar, en de waardige volwassene. En zelfs als ze volwassen zijn, verliezen ze nooit dat ondeugende gedrag dat hen zulke begeerde huisdieren maakt. Ze vinden het nog steeds heerlijk om in huis te spelen of aandacht te stelen wanneer ze daar zin in hebben. Qua temperament is de franse bulldog een van de leukste honden om in de buurt te hebben.

Temperament verschillen geslacht

Er zijn een aantal verschillen tussen het temperament van mannelijke en vrouwelijke Franse Buldoggen. Over het algemeen is er een vuistregel te volgen: reuen zijn meer geneigd om onstuimig, speels, en assertief te zijn. Vrouwtjes aan de andere kant kunnen vaak een beetje meer timide zijn, maar ongelooflijk meer aanhankelijk tussen de twee. Van teefjes wordt ook gezegd dat ze volgzamer zijn, terwijl het bij reuen langer duurt om ze zindelijk te krijgen. Evenzo zijn teefjes vaak een stuk nijdiger. Teven franse bulldoggen zijn sneller agressief als ze in de verleiding komen, en vaak wat temperamentvoller in hun vroege jeugd, maar ontgroeien dat naarmate ze ouder worden. Reuen kunnen ditzelfde probleem hebben, meestal beteugeld door een goede training, maar ze zijn meestal niet zo agressief.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden