Halsband Franse Bulldog

Welke halsband kan je nu het beste uitzoeken voor je Franse Bulldog? De meeste mensen starten met een halsband van leer of nylon. Deze halsband is prima voor het trainen van je Franse Bulldog of voor tijdens wandelingen aan de riem.

Halsband Franse Bulldog

Zorg er altijd voor dat je tussen de halsband van je Franse Bulldog nog 1 vinger kunt krijgen. Dan zit die het beste, namelijk voor de hond comfortabel en glijdt hij niet af tijdens het trekken mocht je Franse Bulldog dit doen. Vaak wordt er gezegd dat tussen de hansband en de nek 2 vingers moet maar de Franse Bulldog heeft een kleine kop waardoor de halsband dan af glijdt.

Alternatief: trainen met je hond

Mocht je tegen het dragen van een halsband bij je Franse Bulldog zijn om welke reden dan ook dan is er een alternatief. Het alternatief voor een halsband voor je Franse Bulldog is heel veel trainen. Als je jouw hond consequent traint op volgen, zal hij nooit meer trekken. Koop nooit prikbanden, slipkettingen, of halsbanden die schokken geven. Deze zijn hond onvriendelijk. Je maakt hier alleen maar je hond bang mee. Echt af te raden dus. Dit zal trouwens zelfs averechts gaan werken. Er zijn zelfs landen waarin dit soort halsbanden verboden zijn. Vooral bij een Franse Bulldog is dit soort halsband af te raden omdat ze al redelijk fragiel zijn in vergelijking met een grotere hond waarvoor de halsband in eerste plaats is ontworpen.

halsband Franse Bulldog

Alternatief voor de halsband: het tuigje

Een ander alternatief voor een halsband voor je Franse Bulldog is een tuigje. Wel belangrijk dat deze op maat is en niet knelt. Als een hond hebt die constant aan het trekken is, is het soms beter om geen halsband om te doen. Door deze band krijgt de hond een plotselinge klap op zijn nek en hals. Een hondennek is net als een mensennek en eigenlijk daar niet tegen bestand. Dit kan blijvend letsel bij de hond achterlaten. Met een tuigje kan je de klappen en druk op de nek vermijden. Tijdens trainingen is het belangrijk dat er dan wel een halsband wordt gebruikt, zo houd je de aandacht van je Franse Bulldog.

Halsband kopen voor je Franse Bulldog?

Hierbij een handig overzicht van de meest verkochte hondenhalsbanden voor de Franse Bulldog op bol.com.