Franse bulldog vereniging

De Franse Bulldog is de laatste jaren flink aan populariteit toegenomen, hierdoor zijn er verenigingen opgericht. De populariteit stijging komt doordat Franse bulldog een leuk uiterlijk hebben, ze hebben met een klein beetje fantasie een gezicht die lijkt op die van een mens, en doordat de Franse bulldog echt een mensenliefhebber is. Deze honden lijken alles in zich te hebben als je op zoek bent naar een loyale vriend voor het leven. De Franse Bulldog is vriendelijk, aanhankelijk, sociaal, relatief goed met kinderen, kan even alleen zijn en makkelijk in de omgang. Omdat de Franse bulldog dus populair is in Nederland en België, komen er ook meer verenigingen voor de Franse bulldog.

Welke Franse bulldog verenigen zijn er?

De meeste Franse Bulldog baasjes zijn wel bekend met deze verenigingen of zijn er zelfs bij aangesloten. Het is handig om te weten wat een Franse bulldog verenging kan doen voor jou en voor je Franse bulldog. Vooral tijdens de aanschaf van een Franse bulldog kan het handig zijn om te kijken naar de mogelijkheden van een Franse bulldog vereniging. De Franse bulldog verenigingen waar het in dit artikel over gaat zijn gevestigd in zowel Nederland als België.

Erkende verenigingen in NL en BE

In Nederland zijn er twee bekende en erkende Franse Bulldog verenigingen en clubs. De officiële Nederlandse rasvereniging is beter bekend onder de naam Hollandse Bulldoggen Club, oftewel H.B.C. Daarnaast kennen we ook nog de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland, die afgekort E.G.C.N wordt genoemd. In België is er 1 erkende Franse bulldog vereniging die Nederlandstalig is, namelijk de KBKFB, dit staat voor de koninkijle Belgische club van de Franse bulldog.

franse bulldog vereniging

De voordelen van een Franse bulldog vereniging

Wanneer je een Franse bulldog wilt aanschaffen raad ik je aan om eens te kijken bij verschillende Franse bulldog verenigingen in Nederland of België. Deze verenigingen kunnen je helpen met het vinden van de juiste Franse bulldog pup of volwassen Franse bulldog voor jou. Naast dat ze je kunnen helpen met het vinden van de juiste Franse bulldog, bieden sommige verenigingen zelf ook Franse bulldog’s aan. Bij een Franse bulldog vereniging kan je ervanuit gaan dat de Franse bulldog goed verzorgd is en dat de papieren van de stamboom en medische achtergrond in orde zijn, vraag hier wel even om als je een Franse bulldog wilt kopen.

In contact komen met andere eigenaren

Naast dat een Franse bulldog vereniging je kan helpen met het zoeken van een Franse bulldog, kunnen ze je ook in contact brengen met andere Franse bulldog baasjes. Wanneer je lid wordt van de vereniging kan je mee doen aan de evenementen en shows die de vereniging organiseert. Hier kan je dan mensen leren kennen die dol zijn op Franse bulldogs. Dit kan leuk zijn als je bijvoorbeeld een wandelmaatje zoekt of meer informatie wilt weten over je Franse bulldog. Daarnaast kunnen contacten die veel over de Franse bulldog weten ook handig zijn voor wanneer je zelf wilt fokken. Genoeg redenen om je aan te melden bij een Franse bulldog vereniging!

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden