Franse bulldog alleen thuis

Kunnen Franse bulldoggen alleen thuis worden gelaten? Franse bulldoggen hebben er een hekel aan om alleen thuis gelaten te worden en zijn gevoelig voor verlatingsangst. Een liefhebbende huisdiereigenaar zou nooit lang weg willen blijven van zijn pluizige metgezel. Maar in ons drukke leven wordt het onpraktisch om onze hondenvrienden de hele tijd bij ons te houden. Maar eenvoudige stappen zoals het instellen van een routine, bench training, een goede voeding, en dagelijkse lichaamsbeweging zal helpen om de zenuwen te ontspannen wanneer de franse bulldog alleen thuis gaat zijn.

Franse bulldog alleen thuis – Angsten

Geen enkele huisdiereigenaar vindt het leuk om bij het binnenkomen, na het alleen thuis laten van de Franse Bulldog, omgevallen en kapot gekauwde meubels, bekladde deuren, haveloze kleren en klachten van de buren aan te treffen over jouw hond die urenlang blaft en jankt tijdens jouw afwezigheid. Wordt jouw Franse bulldog onrustig als je op het punt staat het huis te verlaten? Wordt hij gek als je weer thuiskomt? Als dat zo is, dan lijd je Franse bulldog waarschijnlijk aan verlatingsangst als je deze alleen thuis laat, wat resulteert in verwoestend en destructief gedrag bij honden. Het komt vaak voor dat honden last hebben van verlatingsangst. Echter, sommige rassen lopen een hoog risico en Franse Bulldogs zijn een van hen.

franse bulldog alleen thuis

Zijn Franse Bulldoggen aanhangerig?

Franse Bulldoggen zijn het gelukkigst in het gezelschap van hun baasjes en kunnen last hebben van intense verlatingsangst als ze alleen thuis worden gelaten. Sommige Franse Bulldoggen kunnen aanhankelijk zijn en volgen hun baasjes overal waar ze gaan. Ze worden ook wel klittenband honden genoemd en willen de hele tijd aan jouw zijde zijn. Dit gedrag kan worden toegeschreven aan het feit dat Franse bulldoggen oorspronkelijk werden gefokt als speelgoed versies van de Engelse bulldoggen en meer afhankelijk werden gemaakt van hun eigenaren. Daarom is het vaak lastig om de Franse bulldog gedurende lange tijd alleen thuis te laten. 

Liever samen

Franse bulldogs werkten voornamelijk zij aan zij met hun eigenaren. Ze zouden vertrouwen op de lichaamstaal van hun eigenaar en aanwijzingen voor begeleiding. Verveling en gebrek aan fysieke en mentale oefening kan er ook voor zorgen dat jouw Franse bulldog tegen jou opspringt omdat ze jou zien als hun primaire bron van vermaak. Soms worden Franse bulldogs aanhankelijk als hun baasjes hen voortdurend aandacht geven, waardoor ze bang worden om alleen thuis te zijn. Een aanhankelijke Franse bulldog zal altijd bij jou in de buurt willen zijn als je thuis bent, maar zal niet in paniek raken als je weg bent. Aanhankelijkheid kan echter een probleem worden als het zich ontwikkelt tot verlatingsangst.

Franse bulldog alleen thuis Tekenen van verlatingsangst 

Enkele van de klassieke tekenen van verlatingsangst zijn:

  • Rusteloos gedrag
  • Ongelukjes in huis – urineren en poepen
  • Overmatig huilen en blaffen als je weg bent
  • Pootje trekken om aandacht te krijgen
  • Graven in de vuilnisbak
  • Kauwen op schoenen, kleren of tapijten
  • Overmatig kwijlen en hijgen
  • Angstig worden als je op het punt staat weg te gaan

Als dit het geval is kan je de Franse bulldog niet zomaar lange tijd alleen thuis laten. Dan moet je dit echt gaan trainen met je hond. 

Verschil tussen afzonderingsangst en separatieangst

Verlatingsangst betekent dat jouw Frans bulldog er een hekel aan heeft om alleen thuis gelaten te worden en dat elk mens of hondenmaatje hem gezelschap wil houden. Separatieangst betekent echter dat de hond hyper gehecht is aan één persoon en stressgedrag vertoont wanneer die persoon afwezig is, zelfs wanneer er andere mensen of huisdieren aanwezig zijn. Het probleemgedrag moet correct worden geïdentificeerd voordat wordt begonnen met het implementeren van gedrag aanpassingen technieken. Sommige Franse Buldoggen neigen naar het vertonen van een van deze angststoornissen of een combinatie van de twee. Franse Buldoggen zijn emotioneel intelligent en worden super angstig als ze alleen thuis gelaten worden. Onbehandelde angst kan leiden tot depressie, wat kan resulteren in andere ziekten bij hen. Je zult een gedragstherapeut moeten raadplegen om de symptomen te verlichten en het probleem in de kiem te smoren. Franse Buldoggen zijn mensen-honden en hebben constante menselijke zorg en aandacht nodig. Voor meer informatie over het alleen thuis laten van de Franse bulldog, raden we het Franse Bulldog handboek aan 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden