Franse Bulldog Kruising

De geschiedenis van de Franse bulldog gaat terug naar de 19e eeuw, toen werd er veel gekruist met de Engelse bulldog. Hier is uiteindelijk de Franse bulldog uit gekomen. De staande oren van de Franse bulldog heeft hij door kruising met de kleine terriër. Deze kruising had een lange staart en werden voor het eerst gekruist in Engeland. Deze kruising was erg populair bij de Fransen.

De Engelse fokkers verhuisden naar Frankrijk om daar verder te kruisen. Hier werd de kruising tussen de Engelse bulldog en de kleine terriër door gekruist met de mopshond. Hieruit is de Franse bulldog ontstaan die we nu nog kennen. De kruising tussen de Engelse bulldog en de kleine terriër is na het ontstaan van de Franse bulldog langzaam weggevaagd.

Franse bulldog kruisingen

Nu wordt er ontzettend veel gekruist met de Franse bulldog. Zo zijn er kruisingen met teckels, labadors, de chihuahua, stafford, mopshond, enzovoort. Hieronder kan je lezen over enkele kruisingen van de Franse bulldog.

Franse Bulldog X Mopshond

Als eerste is er de Franse bulldog kruising met een mopshond. De mopshond wordt ook wel pug genoemd. De kruising tussen de Franse bulldog en de mopshond heet hierdoor dan ook frug. Fr van de Franse bulldog en ug van pug. Bij deze kruising heeft de kop van de Franse bulldog veel rimpels, veel losse huid zoals de mopshond heeft. Daarnaast heeft de kruising tussen de Franse bulldog en de mopshond een sociaal karakter.

Franse Bulldog X Chihuahua

Naast de frug is er een kruising tussen een Franse bulldog en een chihuahua. Deze kruising wordt ook wel de Franse Bullhuahua genoemd.  De kruising is een kleine hondensoort. Ze hebben een sterke borst en zijn erg gespierd. De Franse Bullhuahua is erg slim. Zowel de chihuahua als de Franse bulldog heeft een beetje een koppig karakter, deze koppigheid is ook te vinden in de kruising.

Franse Bulldog X Pitbull

De Franse bulldog is ook gekruist met de pitbull. Deze kruising wordt de Franse pittbul dog genoemd. De Franse pittbul dog is erg vriendelijk en hij heeft een fijne persoonlijkheid. De kruising tussen de Franse bulldog en de pitbull is een erg sterke hond met veel spieren.

franse bulldog kruising

Franse Bulldog X Frenchie Stefford

De volgende kruising met de Franse bulldog wordt ook wel de Frenchie Stefford genoemd. Ik denk dat je al kan raden tussen welke 2 rassen dit een kruising is. Het is een kruising tussen de Franse bulldog en de Stefford. Door de kruising heeft de hond een erg gevarieerde persoonlijkheid. De Frenchie Stefford kruising heeft de nieuwsgierigheid, loyaliteit en alertheid over genomen van de Stefford en de vriendelijkheid en sociaal zijn van de Franse bulldog,

Franse Bulldog X Labrador

Naast al deze kruisingen met de Franse bulldog is er nog een kruising. Namelijk de Franse bulldog met de labrador. Deze kruising heet de Frenchie labrador. De Frenchie labrador is wat groter dan de Franse bulldog. Ongeveer een gemiddelde grootte. De Franse bulldog kruising is erg gespierd en heeft een sociaal en intelligent karakter.

Franse Bulldog X Jack Russel

Als laatste wou ik het hebben over de Franse bulldog kruising met de Jack Russel terriër. Deze kruising wordt Franse Bull Jack genoemd. Het is een kleine hond die erg gespierd gebouwd is. Door de kruising met een actieve Jack Russel terriër is de Franse bull Jack actief, en soms doet hij het rustig aan door het karakter van de Franse bulldog.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Franse bulldog? Bekijk dan het handboek speciaal voor de Franse bulldog door op deze link te klikken.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden