Franse bulldog bruin

Wil je een bruine Franse bulldog kopen? De Franse bulldog komen in veel verschillende kleuren voor. Niet elke kleur is een erkende kleur. Er is een behoorlijke grote lijst van kleuren waar niet mee doorgefokt mag worden. Dit komt omdat verschillende kleuren medische klachten met zich mee kunnen brengen. De kleuren die niet erkend zijn kleuren zoals blauw. Deze kleuren zijn misschien wel zeldzaam, dit betekend niet dat deze kleuren ook goed voor de hond zijn. In dit artikel lees je meer over de bruine kleur van de Franse bulldog en welke varianten van de bruine vacht niet erkend zijn.

De bruine Franse bulldog

De bruine kleur bij een Franse bulldog is een erkende vacht kleur. Zowel wanneer de kleur van de vacht een combinatie is van zwartbruin, wit bruin, of gewoon helemaal effen is. De zwartbruine kleur komt meestal in gestroomde variant. Meestal in een soort van streepjescode. Dit patroon kan veranderen van puppy fase naar volwassenheid. Meestal is de bruine kleur meer aanwezig in de puppy fase. Dit geldt ook voor de wit bruine combinatie. Deze combinatie komt niet in een streepjescode variant voor maar de witte kleur komt verdeeld over in vlakken voor op de vacht van de Franse bruine bulldog.

franse bulldog bruin

Franse bulldog met bruine vacht

Wanneer je een Franse bulldog pup met de bruine vacht wilt kopen let er dan op dat je een Franse bulldog koop die een rapport heeft van de medische achtergrond. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je een Franse bulldog met een stamboom wilt kopen. Als dit niet het geval is, let er dan op dat je bij een goede en vertrouwde fokker je bruine Franse bulldog pup koopt, dit voorkomt latere problemen.

Meer informatie over de bruine variant?

Als je meer wilt weten over de  bruine variant Franse bulldog, kijk dan eens in het handboek voor de Franse bulldog. Hierin staat heel veel informatie over de Franse bulldog.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden