Franse bulldog herplaatsen

Het komt voor dat Franse bulldog’s herplaatst moeten worden. De voornaamste reden waarom Franse bulldog’s in Nederland en België herplaatst worden is dat de baasjes niet meer voor de hond kunnen zorgen. De reden hiervoor kan zijn dat het baasje ziek wordt, dat hij of zij overleden is, dat er ander werk is gevonden waardoor de hond steeds veel alleen is of dat er een scheiding plaats vindt tussen baasjes waardoor de hond niet meer wenselijk is. Een herplaatsing kan ook voorkomen doordat de Franse bulldog zelf voor problemen zorgt door bijvoorbeeld gedragsproblemen. Dan kunnen misschien andere baasjes na een herplaatsing beter zorgen voor de Franse bulldog.

Opties voor herplaatsing van je Franse bulldog

Wanneer je jouw Franse bulldog wilt herplaatsen zijn er een aantal opties. Hieronder staan de opties die gelden voor in zowel Nederland als België.

Rasvereniging

Er zijn verschillende rasverenigingen die kunnen helpen met de herplaatsing van je Franse bulldog. Zo kunnen ze Franse bulldog’s die een officiële stamboom hebben zelf opnemen. Dan gaan ze zelf kijken of ze een nieuw baasje kunnen vinden voor jouw Franse bulldog. Daarnaast kunnen ze helpen met het bemiddelen tussen baasjes die een hond moeten herplaatsen en aanstaande baasjes die een hond zoeken om voor te zorgen. Dit doen de rasverenigingen vaak voor een klein bedrag. De grootste rasvereniging voor Franse bulldog’s in Nederland is de HBC de grootste rasvereniging en voor België is dit de Belgian French bulldog club.

Franse bulldog herplaatsen in het asiel

Naast het raadt plegen van een rasvereniging is het mogelijk om je Franse bulldog te laten herplaatsen in het asiel. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat je Franse bulldog geen officiele stamboom heeft of wanneer je een snelle oplossing zoekt en je Franse bulldog snel naar een andere plek herplaatst moet worden.

franse bulldog herplaatsen

Franse bulldog herplaatsen via advertenties, de krant of het internet

Ook is het mogelijk om je Franse bulldog in een krant of op het internet te plaatsen. Zo heb je zelf in handen aan wie je je Franse bulldog geeft en zo kan je selecteren bij wie je je Franse bulldog wilt herplaatsen.

Franse bulldog herplaatsen via een fokker

De laatste optie die we in dit artikel gaan bespreken is dat je je Franse bulldog kunt herplaatsen bij een fokker. Meestal wil of de fokker waar je misschien zelf je Franse bulldog hebt gehaald hem weer terug nemen, of je kunt op zoek gaan naar een fokker bij jou in de buurt die misschien interesse heeft in een Franse bulldog. Je kan in je omgeving kijken of er een fokker in de buurt zit en hier kan je contact mee op nemen om de opties door te nemen. Bij een goede fokker ben je er bijna altijd zeker van dat de Franse bulldog na de herplaatsing goed verzorgd wordt.

Zelf een herplaatste Franse bulldog in huis nemen

Als laatste heb ik wat tips voor wanneer je een Franse bulldog in huis wilt nemen die door andere baasjes herplaatst is. Denk eraan dat je voordat je een nieuwe hond in huis neemt je eerst langs gaat om te kijken of de hond bij je past. Dit geldt voor alle rassen maar bij Franse bulldogs speciaal. Ze zijn heel sociaal, maar het moet wel klikken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke papieren er bij de Franse bulldog komen. Is de Franse bulldog een echte rashond met officiële stamboom of niet? Het is ook belangrijk om de medische achtergrond van de Franse bulldog te weten voordat je een herplaatste hond in huis neemt.

Mocht je meer informatie willen over het herplaatsen van een Franse bulldog, kijk dan eens op deze site.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden