Franse bulldog gedragsproblemen

In dit blog alles over de Franse bulldog gedragsproblemen en hoe deze op te lossen. Franse Buldoggen kunnen geweldige metgezellen zijn. Ze zijn slim, loyaal, speels, gezellig, en goed met kinderen, dus ze hebben veel kwaliteiten van heilzame familie huisdieren.Dat gezegd hebbende, Fransoosjes zijn niet altijd engeltjes. Bij het beoordelen van het gedrag van uw Franse Bulldog, is het belangrijk om de oorzaak te overwegen voordat u begint te werken aan een oplossing. Verschillende problemen zullen verschillende oplossingen hebben. Ze kunnen en zullen gedragsproblemen hebben, en afhankelijk van de Franse bulldog, kunnen deze problemen veel verschillende oorzaken hebben. 

Oorzaken gedragsproblemen Franse bulldog

Gedragsproblemen bij jouw Franse bulldog kunnen de volgende oorzaken hebben.

  • Mishandeling/verwaarlozing. Als jouw hond een reddingshond is, kan het zijn dat hij zich gedraagt als gevolg van wat hij van vorige eigenaren of asiels heeft moeten doorstaan. 
  • Gezondheidsproblemen. Franse Bulldoggen kunnen kwetsbaar zijn voor vele gezondheidsproblemen, waaronder cataract, heupdysplasie, en gastro-enteritis. Sommige slechte gedragingen kunnen symptomen of bijwerkingen zijn van wat hen ook mankeert. 
  • Verveling. Honden kunnen opvallend veel op peuters lijken. Krijgen die van u wel genoeg fysieke en mentale stimulatie om te voorkomen dat ze in de problemen raken? 
  • Slechte gewoonten. Misschien heeft jouw pup gewoon wat discipline nodig. Er hoeft geen onderliggende oorzaak te zijn voor dingen als bedplassen en pantoffelkauwen. Misschien doen ze het gewoon omdat ze weten dat ze ermee weg kunnen komen. 

Ga deze lijst met oorzaken van gedragsproblemen altijd na bij jouw Franse Bulldog voor je gaat handelen. 

franse bulldog gedragsproblemen

Wat zijn de meest voorkomende Franse Bulldog gedragsproblemen? 

Als je een van deze gedragingen of gedragsproblemen van jouw Franse Bulldog hebt opgemerkt, kan het tijd zijn om actie te ondernemen en deze gedragsproblemen aan te passen. De meeste honden scheuren tenminste één keer in hun leven vrolijk in een rol toiletpapier. Als het echter een patroon wordt, kan het een teken zijn van iets ernstigers, zoals verlatingsangst. Het kan ook een lichamelijke oorzaak hebben, zoals pijn door doorkomende tandjes of een niet vastgestelde verwonding. Franse Buldoggen zijn van nature niet agressief, maar ze kunnen ruw of gewelddadig gedrag ontwikkelen wanneer ze mishandeld, ongesocialiseerd, of gewoon slecht getraind zijn. Ze kunnen bijzonder vatbaar zijn voor uitingen van dominantie wanneer ze in een huis zijn met meerdere honden. 

Gedragsprobleem Franse bulldog: Slechte lijndiscipline en behoefte in huis doen 

Als actieve, speelse honden, houden de meeste Franse Bulldogs van een goede wandeling. Dit kan een gedragsprobleem worden wanneer een Franse Bulldog trekt aan de lijn of rent naar konijntjes en interessant uitziende joggers. Het kan zelfs leiden tot verwondingen als je niet voorzichtig bent. Franse bulldogs zijn niet snel zindelijk te krijgen, dus maak je geen zorgen als je een jonge pup hebt die snel ongelukjes krijgt. Als jouw Franse bulldog ouder is, of als ze beginnen met het maken van rommel in het huis zonder duidelijke reden, kan het probleemgedrag fysiek, mentaal, of emotioneel zijn. 

Hoe stop je Franse Bulldog gedragsproblemen? 

Elke hond is anders, en de trainingstechnieken van de ene eigenaar werken misschien niet voor de andere. Stel als eerste de oorzaak vast. Vervelen ze zich? Zijn ze gestrest? Als ze tegen je schoenen plassen vanwege een gezondheidsprobleem, zal het geen goed doen om ze te straffen alsof ze zich opzettelijk misdragen. Aan de andere kant, als jouw Franse bulldog zich alleen maar gedraagt om aandacht te krijgen, kan vertroetelen het alleen maar erger maken.  

Maak een plan van aanpak en houdt voet bij stuk 

Misschien kan je meer kauwspeeltjes kopen voor een puppy die tandjes krijgt om gedragsproblemen bij jouw Franse bulldog te verminderen of te vermijden. Misschien kun je een hond in een bench of kennel doen als het niet vertrouwd wordt om door het huis te zwerven. Er zijn veel oplossingen voor ongewenst gedrag bij honden, dus het is gewoon een kwestie van ze vinden en uitvoeren. Het trainen van uw Franse Bulldog zal tijd en geduld vergen. Het zijn koppige wezentjes, en ze zijn niet altijd blij met verandering, vooral als de verandering inhoudt dat ze minder tijd met je doorbrengen of niet de speeltjes of traktaties krijgen die ze verwachten. Je moet gewoon consequent zijn. Vergeet niet dat je de gedragsproblemen voor het eigen bestwil  van de Franse bulldog wilt aanpakken. Voor meer informatie over de Bulldog raden we aan het dit handboek te bekijken.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden