Franse bulldog asiel

Een dierenasiel is een plekje waar dieren, dus niet alleen Franse Bulldog honden, worden opgevangen. Deze dieren hebben geen baasje om verschillende redenen. Het kan zijn dat het dier zelf is weggelopen of dat het baasje er geen tijd meer voor had en het naar het asiel gebracht heeft. De dierenasiels in Nederland zitten vaak vrij vol doordat er veel dieren worden afgestaan. Wil jij een steentje bijdragen aan de maatschappij en hierom een Franse bulldog uit het asiel kopen? Lees dan hieronder het artikel voor meer informatie over Franse bulldog’s uit het asiel.

Een Franse bulldog uit het asiel halen

De Franse bulldog is een hond die je niet zo snel tegenkomt in het asiel. Toch is het mogelijk om een hond te herplaatsen of te adopteren vanuit een asiel. Ook zijn er Franse bulldog pups te koop in het asiel in Nederland. De Franse bulldog is een echt gezelschapshond en hij houdt ontzettend veel van knuffelen en aandacht. Ze zijn slim en eigenwijs waardoor ze wanneer ze doorzetten veel gedaan krijgen. Ze houden er niet van om alleen te zijn en ze zijn erg gevoelig voor mensen hun emoties en de sfeer in de omgeving. Doordat ze niet veel alleen kunnen zijn worden ze af en toe herplaatst in een asiel.

Wanneer je geïnteresseerd ben in het adopteren van een Franse bulldog, houdt dan rekening met de verschillende gezondheidsproblemen van de Franse bulldog. Informeer bij een dierenasiel naar de medische achtergrond van de Franse bulldog die jij op het oog hebt, zo kom je niet voor verassingen te staan.

franse bulldog asiel

Zelf een Franse bulldog herplaatsen in een asiel

Ondanks dat je het beste voor jouw hond wil kan het voorkomen dat je door verschillende omstandigheden niet meer voor je Franse bulldog kunt zorgen. Een optie is dan om je Franse bulldog te herplaatsen in een asiel. In Nederland kan dit kan zowel met Franse bulldog pups als met een volwassen Franse bulldog. Het asiel zoekt dan een geschikt baasje voor je Franse bulldog die hem dan vervolgens kan kopen. Of er geld aan verbonden is wanneer je een Franse bulldog aan het asiel geeft verschilt per dierenasiel.

Een Franse bulldog vanuit het asiel adopteren

Een Franse bulldog uit het asiel kopen heeft zo zijn voor en nadelen. Een Franse bulldog uit een asiel is goedkoper dan een Franse bulldog pup aan te schaffen bij een fokker. Meestal vraagt het asiel je een bepaalde bijdrage die de kosten van de uitbating van een asiel kunnen helpen dragen. In de meeste asielen ligt deze bijdrage rond de 100 euro. Een asiel mag dit bedrag zelf bepalen waardoor het bedrag voor een Franse bulldog per asiel verschilt.

Naast het feit dat je uit het asiel een goedkopere Franse bulldog kunt kopen zijn deze Franse bulldog’s na aankomen in het asiel meestal medisch gecheckt en gechipt. Vaak krijgen ze ook een Europees paspoort als ze deze niet hebben. Hierdoor is het vrij veilig om een Franse bulldog uit het asiel te kopen.

Een nadeel van een Franse bulldog uit het asiel is dat je als baasje zijnde volledig gescreend wordt. Of dit per se een nadeel is durf ik niet zo te zeggen. Een asiel geeft een hond niet zomaar mee. De dieren die bij het asiel binnenkomen worden helemaal gecheckt en verzorgd en dit moet ook gedaan worden met de baasjes. Zo wordt voorkomen dat de Franse bulldog nog een keer in een asiel belandt.

Waar op letten bij Franse bulldog uit asiel?

Het adopteren van een Franse Bulldog uit een asiel kan een geweldige manier zijn om een nieuwe huisdier te verwelkomen en tegelijkertijd een hond in nood te helpen. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het adopteren van een Franse Bulldog uit het asiel:

 • Gezondheid: Vraag naar de gezondheidsgeschiedenis van de hond en zorg ervoor dat hij is geëvalueerd door een dierenarts voordat hij wordt geadopteerd. Zorg ervoor dat de hond alle nodige vaccinaties heeft gekregen.
 • Gedrag: Observeer het gedrag van de hond tijdens jouw bezoek aan het asiel. Vraag naar zijn temperament en achtergrond, inclusief eventuele problemen met agressie of angst.
 • Verzorging: Vraag of de Franse Bulldog speciale verzorging nodig heeft, zoals regelmatig borstelen of medicatie voor een chronische aandoening.
 • Training: Informeer naar de training die de hond al heeft gehad en vraag of er nog extra training nodig is om hem goed op te voeden.
 • Thuisomgeving: Overweeg of jouw thuisomgeving geschikt is voor de behoeften van deze specifieke Franse Bulldog, inclusief ruimte, beweging en interactie met andere huisdieren of kinderen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je beter bepalen of het adopteren van deze specifieke Franse Bulldog uit het asiel geschikt is voor jouw situatie en levensstijl.

Stappenplan Franse bulldog adopteren

Als je hebt besloten om een Franse Bulldog uit het asiel te halen, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen voor het adopteren:

 1. Zoek een asiel: Zoek naar lokale asielen of reddingscentra bij jou in de buurt die Franse Bulldogs hebben voor adoptie. Je kunt online zoeken of contact opnemen met dierenwelzijnsorganisaties voor aanbevelingen.
 2. Bezoek het asiel: Maak een afspraak om het asiel te bezoeken en ontmoet de Franse Bulldogs die beschikbaar zijn voor adoptie. Neem de tijd om hun gedrag, gezondheid en persoonlijkheid te observeren.
 3. Praat met medewerkers: Praat met de medewerkers van het asiel over hun ervaring met de Franse bulldog en vraag naar eventuele speciale behoeften of vereisten.
 4. Adoptieproces: Doorloop het adoptieproces van het asiel, inclusief het invullen van formulieren, betalen van vergoedingen en afstemmen van logistiek zoals transport.
 5. Voorbereiding: Bereid je thuis voor op de komst van jouw nieuwe huisdier door alle benodigde spullen aan te schaffen, zoals voedselbakken, speelgoed en een bed.
 6. Integratie: Geef jouw Franse Bulldog de tijd om zich aan te passen aan zijn nieuwe thuisomgeving en zorg voor voldoende aandacht, beweging en verzorging om hem comfortabel te laten voelen.

Door deze stappen te volgen kun je ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent over jouw Franse bulldog adoptiekeuze en kan je jouw nieuwe huisdier helpen zich snel thuis te voelen.

 
 

Meer vragen?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een Franse bulldog uit het asiel en zou je graag meer informatie willen hebben over de Franse bulldog? Klik dan op deze link voor een handboek voor de Franse bulldog.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden