Franse Bulldog opvoeden

Dat een Franse bulldog goed wordt opgevoed is van groot belang. De Franse bulldog kan wanneer er niet consequent gehandeld wordt erg opstandig worden. Dus om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om vanaf pup af aan je Franse bulldog goed op te voeden. De Franse bulldog vindt het erg leuk als ze iets kunnen doen waar ze hun baasje blij mee maken en dit geldt ook tijdens het opvoeden. Ze vinden aandacht krijgen fijn en ze zijn best wel intelligent.

In dit artikel leg ik uit hoe je je Franse bulldog de basisvaardigheden kan leren die nodig zijn voor een goede opvoeding. Een Franse bulldog is erg gevoelig voor stemming en emotie waardoor hardhandig straffen geen gewenst gevolg zal geven. Doe dit dus vooral niet. Gewoon duidelijk zijn tijdens de opvoeding van je Franse bulldog moet genoeg zijn.

Zindelijkheid bij de Franse bulldog

Belangrijk onderdeel van de opvoeding van de Franse Bulldog is zindelijkheid. Een Franse bulldog pup kan nog niet zo lang met een volle blaas lopen. Dit moet getraind worden. Daarom is het belangrijk om tijdens het trainen van de zindelijkheid veel wandelingen te maken.

Daarnaast kan een bench een goed hulpmiddel zijn om de zindelijkheid van je Franse bulldog te trainen. Een bench is de veilige haven van je Franse bulldog en wilt deze niet vies hebben. Dit is natuurlijk gedrag. Om een bench te gebruiken tijdens de zindelijkheidstraining is het belangrijk dat de bench zo groot is dat je Franse bulldog erin kan liggen / in staan. Veel groter moet niet, dan kan hij namelijk zijn behoefte verbergen. Doordat de Franse bulldog de bench niet vies wil maken zal hij proberen om te wachten met zijn behoefte te doen tot dat hij eruit gelaten wordt. Laat hem er elke paar uur uit en neem hem gelijk mee naar een plekje waar hij zijn behoefte mag doen. Belangrijk om dit op te nemen in de opvoeding van je Franse Bulldog 

Kranttraining & zindelijkheid

De Franse bulldog kan tijdens het opvoeden zindelijkheid ook leren door middel van krant training. Tijdens de krant training leg je kranten neer op plekken waar de pup zijn behoefte mag doen. Na het eten of drinken leidt je je pup hier vervolgens naar toe. Dit kan op spelenderwijs. Als je pup dan zijn behoefte op de kranten heeft gedaan dan kan je hem een beloning geven. Dit kan een snackje zijn maar een knuffel met aanmoedigende woorden werkt ook. Verminder tijdens de opvoeding steeds de hoeveelheid kranten en je Franse bulldog zou binnen no time zindelijk moeten zijn.

Franse Bulldog opvoeden

Je Franse bulldog alleen thuislaten

Een Franse bulldog is ontzettend sociaal, daarom is het belangrijk om tijdens de opvoeding aandacht te besteden aan het alleen thuis zijn. De Franse bulldog’s kunnen dit vaak niet gelijk door hun sociale geaardheid. Het is wel mogelijk om je Franse bulldog alleen thuis te laten. Als je een bench hebt waar je Franse bulldog zich fijn in voelt dan kan je beginnen met hem daar eens een uurtje in te doen en vervolgens zelf de deur uit te gaan. Mocht dit niet fijn aanvoelen dan kan je hem ook alleen in de gang laten terwijl je zelf in de woonkamer gaat zitten. Zo zit er toch afstand tussen jou en je pup. Mocht dit goed gaan dan kan je de tijd dat je weg bent steeds wat verlengen. Beloningen geven als je Franse bulldog zich heeft gedragen is essentieel tijdens het opvoeden.

Hoe straf je je Franse bulldog tijdens het opvoeden?

De Franse bulldog is een gevoelige hond, let hierop tijdens de opvoeding. Wanneer je pup iets verkeerd doet is het niet handig om te gaan schreeuwen en al helemaal niet om te slaan, dit is zelfs verboden volgens de wet in Nederland. Franse bulldog’s hebben het snel door wanneer de stemming in een situatie veranderd dus ze hebben al gauw door dat ze iets verkeerd gedaan hebben. Laat je Franse bulldog weten dat ze iets verkeerd gedaan hebben door daadkrachtig woordgebruik. Dit moet genoeg zijn. Mocht dit niet werken bij jouw Franse bulldog dan helpt het negeren van het verkeerde gedrag vaak ook. Doe je deze twee dingen consequent tijdens de opvoeding van jouw Franse bulldog dan moet het goed komen.

Meer info?

Mocht je meer willen weten over de opvoeding van de Franse bulldog, klik dan op deze link. Dan word je doorverwezen naar het handboek voor de Franse bulldog.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden


Veelgestelde vragen over opvoeden Franse Bulldog

Welke benodigdheden voor Franse Bulldog nodig?

Belangrijke items om in huis te halen voor de Franse Bulldog zijn de mand, voedsel, water- en voerbak, speelgoed en verzorgingsproducten.

Wat zijn belangrijke onderdelen in de Franse Bulldog opvoeding?

Belangrijke onderdelen van het opvoeden zijn benchtraining, socialisatie, zindelijk maken en alleen thuis leren laten.

Wat vinden Franse Bulldogs leuk?

Franse Bulldogs vinden het heerlijk om te wandelen. Ook houden ze van actieve spelletjes. Het is belangrijk dat deze hond voldoende beweging krijgt.