Hondenriem Franse Bulldog

Als je je Franse Bulldog pup nog niet goed hebt geleerd om te volgen zal hij wanneer hij aan de hondenriem zit voor je uit gaan lopen. De hond trekt je dan als het ware voort. Gekeken naar de opvoeding is dit niet wenselijk. Ook gekeken naar de gezondheid is dit niet goed. Wanneer je een vaste hondenriem hebt voor je Franse Bulldog is dit makkelijk op te lossen want dan kan je hond sowieso niet verder dan de riem. Door opvoeding is dit gedrag dan te corrigeren.

Uitrolriem voor Franse Bulldog

Veel baasjes van een Franse Bulldog gaan over op een uitrol hondenriem na de puppy fase. Dan kan je hond drie tot acht meter bij je weglopen. Zo geef je je Franse Bulldog de ruimte om te bepalen wat hij of zij wil doen, in plaats van dat je de hond een goede opvoeding geeft. Zo verplaats je het probleem eigenlijk. Aan het begin kan de hond nog niet trekken. Pas aan het einde van de lijn, gebeurd dit. Daarna trekt hij weer net zo hard. Daarnaast zijn deze riemen erg gevaarlijk voor andere mensen doordat het touw erg dun is en niet goed zichtbaar. Daarom is deze hondenriem niet aan te raden voor een Franse Bulldog die veel trekt.

Hondenriem Franse Bulldog

Gevaarlijke situaties met een hondenriem

Een slechte hondenriem voor je Franse Bulldog kan leiden tot gevaarlijke situaties. Door het enthousiasme van je hond kan de riem om de benen van een gezinslid of jezelf terecht komen, deze kan zich pijnlijk bezeren. Dit gebeurd ook vaak bij fietsers die aan komen rijden. Daarnaast kunnen de riemen zorgen voor brandwonden en snijwonden. Dan schuren ze langs het lichaam van iemand. Al deze situaties wil je natuurlijk voorkomen. Deze situaties komen vooral voor bij lange en dunne riemen. Laat dit type riem in het schap liggen wanneer je Franse Bulldog nog niet goed aan de hondenriem kan lopen.

Het beste voor zowel jezelf als je Franse Bulldog is om te beginnen met een hondenriem die kort is. Wanneer je Franse Bulldog beter weet hoe hij aan de hondenriem moet lopen en ook niet meer trekt kan je kiezen voor een langere hondenriem waar hij meer ruimte mee krijgt.

Hondenriem voor Franse Bulldog bestellen

Hierbij een overzicht van de bestverkochte hondenriemen voor de Franse Bulldog op bol.com. Als je nog advies nodig hebt over het aanschaffen van een hondenriem voor je Franse Bulldog, kan je een e-mail sturen naar info@fransebulldogblog.nl