Voer Franse Bulldog

Door de korte snuit en de bouw van de Franse Bulldog moet deze speciaal voer krijgen. De korte snuit zorgt ervoor dat de neusschelp sterk onderontwikkeld is en daardoor is de temperatuurregeling en het ademhalen lastig. Daar komt nog bij dat doordat de Franse Bulldog klein en niet atletisch is, zijn lichaamsgewicht heel belangrijk is. Het is dus van groot belang dat je goed op het voer van jouw Franse Bulldog let. Als een Franse Bulldog door te veel voer te zwaar wordt is de kans groot dat hij instabiele botten krijgt. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Vooral wanneer de Franse Bulldog nog een puppy is is de kans op instabiele botten door teveel voer heel erg groot. Daarbij kan te veel voer zorgen voor misvormde ledematen wat ook een probleem kan worden als hij ouder wordt. Let er daarom goed op wat voor en hoeveel voer uw Franse Bulldog krijgt.

Voer voor de volwassen Franse Bulldog

Bij een volwassen en volgroeide Franse Bulldog dient er overgestapt te worden naar voer speciaal voor de volwassen hond. De Franse bulldog krijgt heel makkelijk overgewicht. De dagelijkse hoeveelheid hondenvoer moet worden verminderd met het aantal hondensnacks dat die dag is gegeven. Het aandeel vet en koolhydraten in de voeding zou in verhouding niet te groot moeten zijn om het gewicht van de Franse Bulldog gezond te houden.

voer Franse bulldog

Natvoer voor je Franse Bulldog

Bijzonder geschikt voor uw Franse Bulldog is natvoer omdat het vocht de hoeveelheid voer groter maakt en dus de hongerige maag van de hond beter vult. Bovendien is bij dit type voer het energieaandeel kleiner dan bij droogvoer wat voor Franse Bulldogs die naar overgewicht neigen voordelig kan zijn.

Droogvoer voor je Franse Bulldog

Daarnaast is droogvoer, zoals brokken ook een goede optie voer voor uw Franse Bulldog. Door brokken te eten krijgt hij genoeg vitaminen en mineralen binnen. Brokken geven heeft nog een tweede voordeel, de tanden van uw Franse Bulldog worden er ook nog eens sterker van en worden tijdens het eten van het voer schoongemaakt.

Voer voor je Franse Bulldog kopen

Hierbij een overzicht van het meestgekochte voer voor Franse Bulldogs op Bol.com