Voer Franse Bulldog

Door de korte snuit en de bouw van de Franse Bulldog moet deze speciaal voer krijgen. De korte snuit zorgt ervoor dat de neusschelp sterk onderontwikkeld is en daardoor is de temperatuurregeling en het ademhalen lastig. Daar komt nog bij dat doordat de Franse Bulldog klein en niet atletisch is, zijn lichaamsgewicht heel belangrijk is. Het is dus van groot belang dat je goed op het voer van jouw Franse Bulldog let. Als een Franse Bulldog door te veel voer te zwaar wordt is de kans groot dat hij instabiele botten krijgt. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Vooral wanneer de Franse Bulldog nog een puppy is is de kans op instabiele botten door teveel voer heel erg groot. Daarbij kan te veel voer zorgen voor misvormde ledematen wat ook een probleem kan worden als hij ouder wordt. Let er daarom goed op wat voor en hoeveel voer uw Franse Bulldog krijgt.

Voer voor de volwassen Franse Bulldog

Bij een volwassen en volgroeide Franse Bulldog dient er overgestapt te worden naar voer speciaal voor de volwassen hond. De Franse bulldog krijgt heel makkelijk overgewicht. De dagelijkse hoeveelheid hondenvoer moet worden verminderd met het aantal hondensnacks dat die dag is gegeven. Het aandeel vet en koolhydraten in de voeding zou in verhouding niet te groot moeten zijn om het gewicht van de Franse Bulldog gezond te houden. voer Franse bulldog

Natvoer voor je Franse Bulldog

Bijzonder geschikt voor uw Franse Bulldog is natvoer omdat het vocht de hoeveelheid voer groter maakt en dus de hongerige maag van de hond beter vult. Bovendien is bij dit type voer het energieaandeel kleiner dan bij droogvoer wat voor Franse Bulldogs die naar overgewicht neigen voordelig kan zijn.

Droogvoer voor je Franse Bulldog

Daarnaast is droogvoer, zoals brokken ook een goede optie voer voor uw Franse Bulldog. Door brokken te eten krijgt hij genoeg vitaminen en mineralen binnen. Brokken geven heeft nog een tweede voordeel, de tanden van uw Franse Bulldog worden er ook nog eens sterker van en worden tijdens het eten van het voer schoongemaakt.

Voer voor je Franse Bulldog kopen

Hierbij een overzicht van het meestgekochte voer voor Franse Bulldogs op Bol.com

Tips voor Franse Bulldog voer

Hier zijn enkele tips voor het kiezen en geven van het juiste voer aan je Franse Bulldog:
  • Kwalitatief hoogwaardig voer: Kies een voer van hoge kwaliteit met een goed uitgebalanceerde voedingswaarde. Kijk naar ingrediënten van goede kwaliteit en vermijd voedingsmiddelen met veel vulstoffen en kunstmatige toevoegingen.
  • Leeftijd en levensfase: Franse Bulldogs hebben verschillende voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd en levensfase. Kies voer dat specifiek is afgestemd op Franse Bulldog puppy’s, volwassen honden of senioren.
  • Gewichtsbeheer: Franse Bulldogs hebben de neiging om gewichtstoename te ervaren als ze te veel eten krijgen. Houd hun gewicht in de gaten en pas de porties aan om een gezond gewicht te behouden.
  • Eiwitgehalte: Franse Bulldogs hebben matige hoeveelheden eiwitten nodig om hun spieren en energiebehoeften te ondersteunen. Kies voer met gematigde eiwitniveaus die geschikt zijn voor hun activiteitsniveau.
  • Vermijd granen: Sommige Franse Bulldogs kunnen gevoelig zijn voor granen. Overweeg voer zonder granen of met weinig granen, vooral als je merkt dat je hond gastro-intestinale problemen heeft.
voer voor franse bulldog
  • Omega-3 vetzuren: Voer voor Franse Bulldogs met omega-3 vetzuren, zoals visolie, kan bijdragen aan een gezonde huid, glanzende vacht en algemene gezondheid.
  • Gastronomische gevoeligheid: Franse Bulldogs kunnen gevoelig zijn voor gasvorming en spijsverteringsproblemen. Voorkom voedingsmiddelen die bekend staan om gasvorming, zoals bonen en kool.
  • Portiecontrole: Meet de porties zorgvuldig af volgens de richtlijnen op de voerverpakking en pas de porties aan op basis van de activiteit en het metabolisme van je hond.
  • Hydratatie: Zorg ervoor dat je Franse Bulldog altijd toegang heeft tot vers en schoon water.
  • Dierenartsadvies: Raadpleeg je dierenarts bij het kiezen van het juiste voer voor je Franse Bulldog. Ze kunnen je aanbevelingen doen op basis van de individuele behoeften en gezondheid van je hond.
Onthoud dat elke hond uniek is, dus het kan enige tijd en aanpassing vergen om het ideale voer te vinden dat het beste bij jouw Franse Bulldog past.