Franse bulldog kleding

Heb je wel eens op straat een Franse bulldog met kleding aan gezien? Dit lijkt misschien gek maar de kleding heeft een goede functie voor de Franse bulldog. Deze kleding heeft verschillende functies zoals het warm houden van de hond tijdens de koudere dagen en de hond beschermen tegen krabben of bijten. Er zijn heel veel verschillende soorten kleding voor Franse bulldog’s, van speciaal gemaakte tot aan babykleding. In dit artikel lees je meer over de kleding voor een Franse bulldog.

Welke kleding voor Franse bulldog’s bestaat er?

Afhankelijk van de functie waarvoor de kleding voor je Franse bulldog is bedoeld bestaan er verschillende soorten en maten kleding. Wil je veel geld uitgeven aan goede kwaliteit kleding? Dan kan je het beste kleding kopen dat speciaal gemaakt is voor de Franse bulldog. Met de schofthoogte en lengte van de romp kun je kleding kopen of laten maken dat perfect past. Naast speciale hondenkleding is het door het formaat van een Franse bulldog mogelijk om baby kleding te kopen. De meeste Franse bulldog’s passen dit, zo heb je relatief goedkope kleding.

franse bulldog

Kleding houdt de Franse bulldog warm

De meest voorkomende functie van kleding bij een Franse bulldog is dat het hem warm houdt tijdens de koudere dagen. Wij lopen immers ook niet graag door de sneeuw zonder kleding aan. Natuurlijk werkt de vacht als kleding voor de hond maar deze vacht geeft de Franse bulldog niet altijd genoeg warmte voor in de winter. Ook voor oudere Franse bulldog’s kunnen de winters in Nederland wat koud worden. Daarom zou bijvoorbeeld een jas voor tijdens de wandelingen een goede oplossing zijn voor je Franse bulldog. Dit kleding stuk biedt dan bescherming tegen de wind en de kou zodat je prima met je Franse bulldog kunt wandelen in de winter.

Kleding beschermt je Franse bulldog

Naast dat kleding warmte biedt aan je Franse bulldog tijdens de koudere dagen, geeft het ook bescherming. Wanneer jouw Franse bulldog net een operatie heeft gehad en hierdoor hechtingen of een wond heeft vindt hij het maar al te leuk om hieraan te gaan krabben of bijten. De wond probeert te genezen en dit jeuk natuurlijk maar krabben zorgt ervoor dat de wond weer opengaat. Mocht jouw hond ook krabben en bijten dan kan je hem kleding aan doen. Zorg ervoor dat de kleding niet aan de wond van jouw Franse bulldog blijft plakken, dan trek je zelf de wond weer open als je het kledingstuk uit wilt doen.

Klik hier voor de pagina met kleding voor je Franse bulldog.