Franse bulldog muilkorf

Veel mensen denken dat muilkorven alleen dienen om te voorkomen dat een Franse bulldog zich agressief gedraagt. Dat is echter niet zo! Honden muilkorven kunnen hondenbezitters in verschillende situaties helpen en vormen belangrijke hulpmiddelen in de hondentrainingslessen. Voor veel mensen lijkt het misschien wreed om een Franse bulldog een muilkorf te zien dragen. Tegelijkertijd kan het een controversieel onderwerp zijn, omdat mensen het vaak beschouwen als een teken dat een hond agressief gedrag vertoont. Een Franse bulldog muilkorf mag echter nooit worden gebruikt om een hond te straffen, maar alleen om te voorkomen dat hij bepaald gedrag vertoont. Laten we de redenen achterhalen wanneer een Franse bulldog een muilkorf mag dragen.

Waarom zijn Muilkorven zo controversieel?

Franse bulldog muilkorven kunnen controversieel overkomen. Ze hebben immers een oneerlijke associatie met “agressieve” honden of “aanvalshonden”. Maar de meeste hondenexperts zijn het erover eens dat er op een bepaald moment in het leven van elke hond een situatie kan ontstaan waarin een Franse Bulldog eigenaar een muilkorf moet gebruiken. Het kan zijn voor de veiligheid van de hond, de veiligheid van een persoon, of beide. Als jouw hond bijvoorbeeld ernstig gewond is, neemt het risico op een hondenbeet aanzienlijk toe. Als ze veel pijn hebben, kunnen honden bijten als je ze probeert te vervoeren of hun wonden behandelt. En het is niet te voorspellen wanneer zo’n situatie zich kan voordoen. Daarom is het, zelfs als je nooit gebruik hoeft te maken van een muilkorf, een goed idee om te begrijpen waarom, wanneer en hoe je een muilkorf bij jouw Franse bulldog moet gebruiken.

Muilkorf franse bulldog

Wanneer moet een Franse bulldog een muilkorf dragen?

Als jouw Franse bulldog een operatie of een verwonding heeft gehad, kan een muilkorf voorkomen dat hij op lichaamsdelen kauwt en bijt. Verdere verwondingen kunnen de toestand alleen maar verergeren en infecties veroorzaken. Helaas is het kauwen en likken aan lichaamsdelen, vooral aan de poten, een veel voorkomend teken van een allergie. Als jouw hond aan omgevingsallergieën lijdt, zal hij geneigd zijn op de geïrriteerde huid te kauwen en te bijten om de pijn te verlichten. Hier is een muilkorf voor jouw Franse bulldog ook een goed idee.

Gistinfectie en dierenarts

Gistinfectie bij Franse bulldoggen kan zich over het hele lichaam verspreiden, en komt meestal voor als gevolg van een onevenwichtige immuniteit. Daarom voorkom je met een Franse bulldog muilkorf dat hij wondjes en sneetjes krijgt. Omdat veel honden bang worden en agressief gedrag vertonen vanaf het moment dat ze de onderzoeksruimte binnenstappen, is het een goed idee om jouw Franse bulldog een muilkorf om te doen.

franse bulldog muilkorf

Agressie bij Franse Bulldog

Helaas hebben niet alle honden een kalm karakter en hebben sommige Franse bulldog een muilkorf nodig voor agressie problemen. Over het algemeen hebben Franse bulldoggen een vriendelijke, levendige en extraverte persoonlijkheid die goed past in elke omgeving. Als een hond echter niet goed gesocialiseerd is, of als je een volwassen Franse bulldog heeft geadopteerd, zal hij waarschijnlijk agressief gedrag vertonen. Daarom kan een Franse bulldog muilkorf worden gebruikt in openbare gelegenheden wanneer je jouw hond meeneemt voor een wandeling. Daarnaast moet je ook gehoorzaamheidstrainingen uitvoeren en hem een vriendelijk gedrag aanleren.

Franse bulldog Muilkorven of niet?

Aangezien Franse bulldoggen een brachycephale schedel hebben, is het essentieel om een muilkorf te vinden die goed bij hun snuit past. Het moet de hond vrij laten ademen en geen huidirritaties en wondjes rond de neus en ogen veroorzaken. Het dragen van een muilkorf door een Franse Bulldog is de veiligste manier om bijten, kauwen en verdere verwondingen als gevolg van een operatie of een huidprobleem te voorkomen. Bekijk hier de bestverkochte muilkorven voor Franse Bulldogs op Bol.com.