Franse Bulldog adoptie

Het komt wel eens voor dat een Franse bulldog ter adoptie wordt gesteld. Dit gebeurd eigenlijk altijd via een asiel. Een volwassen Franse bulldog kan ook via een rasvereniging geadopteerd worden. Dit kan zijn omdat er door gewijzigde situatie bij het baasje er niet meer voor de Franse bulldog gezorgd kan worden. Ook kan het zijn dat het beestje op straat gekomen is en niet meer bij het baasje terecht kan komen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de Franse bulldog en het baasje na een tijdje niet goed meer bij elkaar passen. Het asiel houdt deze informatie bij van elk dier dat er binnenkomt. Het is in elk geval goed om te weten wat de reden van het ter adoptie stellen van de Franse bulldog is voordat je overweegt om er eentje te adopteren.

Waar moet je rekening mee houden tijdens het adopteren van een Franse bulldog uit het asiel?

Wanneer je overweegt om een Franse bulldog te adopteren zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden en waar je naar moet vragen bij het asiel. Zo is het goed om voor dat je een ter adoptie gestelde Franse bulldog te kijken naar de medische achtergrond. Zo kom je te weten welke problemen hij heeft gehad en wat er mee gedaan is. Het asiel heeft eigenlijk altijd zo’n medisch rapport. Zo voorkom je dat je voor verassingen komt te staan als je een Franse bulldog adopteert.

Daarbij komt dat het asiel meestal al een tijdje bezig met de Franse bulldog en hierdoor het karakter goed kent. Laat je informeren bij het asiel of hun denken of de Franse bulldog die jij op het oog hebt past bij jouw karakter en bij jouw situatie. Heb je een hele sociale hond nodig? Heb je kinderen die graag met de hond willen spelen? Ben je vaker van huis weg en moet de hond alleen thuis blijven? Dit zijn allemaal factoren die mee kunnen spelen bij het adopteren van een Franse bulldog.

franse bulldog adoptie

Adopteren van een Franse bulldog via een rasvereniging

Wanneer je liever geen Franse bulldog pup in huis haalt maar graag een volwassene wilt adopteren dan kan je ook terecht bij verschillende rasverenigingen. Je kunt kijken op de website van een rasvereniging bij jou in de buurt en kijken of ze op de website Franse bulldog’s hebben. In sommige gevallen staat er niets over de honden die ze ter adoptie beschikbaar hebben en moet je dus persoonlijk contact met de rasvereniging op nemem. Ze kunnen je prima adviseren in het adopteren van een Franse Bulldog en waar je dat het beste kunt doen.

De voordelen van het adopteren van een Franse bulldog

Naast dat je iets terug doet voor de maatschappij wanneer je een Franse bulldog adopteert zijn er meer voordelen. Zo is een Franse bulldog adopteren goedkoper. Meestal moet je alleen een bijdrage betalen, dit verschilt tussen de 50 en 200 euro. Daarnaast kan je er van uit gaan dat een Franse bulldog gecheckt is op zijn gezondheid voordat hij ter adoptie is gesteld. Een Franse bulldog mag zonder goedgekeurde papieren niet ter adoptie gesteld worden.

Mocht je nog vragen hebben of wil je graag meer weten over de Franse bulldog? Neem dan een kijkje in het handboek voor de Franse bulldog.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden