Franse bulldog blauw

De blauwe Franse bulldog komt steeds meer voor in Nederland. Eerst kon je de blauwe Franse bulldog voornamelijk in Frankrijk kopen. De Fransen vonden de blauwe ogen in combinatie met de blauwe vacht erg mooi waardoor er veel gefokt werd met de blauwe Franse bulldog. Hierdoor bestaan er nu zelfs wachtlijsten voor blauwe Franse bulldog pups voor als je er eentje wilt kopen. De blauwe Franse bulldog is een groot probleem. Deze kleur heeft de meeste medische problemen van alle Franse bulldogs in Nederland. Dit komt doordat de huid schilfert en doordat de blauwe Franse bulldog van blauwe ogen of grijsblauwe ogen heeft, is hij vaak blind of slechtziend.

De gezondheid van de blauwe Franse bulldog

De blauwe Franse bulldog heeft zoals hierboven al een beetje is aangegeven veel medische problemen. De blauwe kleur draagt een genetische aandoening waardoor de blauwe Franse bulldog pup vaak al geboren is met een droge huid. Als hij later volwassen wordt kan deze droge huid ervoor zorgen dat deze gaat schilferen en het haar kan zelfs uitvallen. Deze conditie van de huid merk je misschien niet op wanneer hij een pup is maar deze huid ontwikkeld zich door tot dat hij volwassen is.

Naast dat de huid voor problemen kan zorgen, kunnen de mooie blauwe ogen en blauwgrijze ogen dit ook. De blauwe ogen en blauwgrijze ogen zijn hele lichte kleur ogen die zich verder ontwikkelen naarmate de Franse bulldog ouder wordt. In de puppy fase is er vaak niets mis met de ogen maar als hij volwassen wordt kan er blindheid ontstaan door de lichte kleur. Let hier dus op bij het kopen van een blauwe Franse bulldog pup.

franse bulldog blauw

Een gezonde Blauwe Franse Bulldog

Het is belangrijk dat je blauwe Franse bulldog gezond is. Een gezonde hond leeft langer dan een ongezonde hond. Daarbij geeft een gezonde hond ook minder stress en zorgen voor de baasjes omdat er zich minder problemen voordoen tijdens de puppy fase als tijdens het volwassen zijn van de blauwe Franse bulldog. Ook zitten er veel kosten verbonden aan een hond die niet helemaal gezond is. Je moet vaker naar de dierenarst en dit kan erg veel in de kosten oplopen. Als je een blauwe Franse bulldog wilt, vraag je jezelf dan af of al deze medische problemen het waard zijn. De blauwe Franse bulldog pup is een zeldzame hond maar is dit een goed argument om het fokken met ongezonde Franse bulldog’s in stand te houden?

Erkende kleuren van de Franse bulldog

Naast de blauwe Franse bulldog zijn er nog meer verschillende kleuren die niet erkend zijn en die gezondheidsproblemen kunnen krijgen door hun kleur. Sinds februari 2016 zijn Franse Bulldoggen met de niet erkende kleuren blauw, blue merle, chocoladebruin en black & tan niet meer inzetbaar voor de fokkerij. Dit hebben verschillende Franse bulldog verenigingen besloten. De genoemde kleuren komen in principe niet voor bij de Franse Bulldog en er is een vermoeden dat deze gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

De verschillende kleuren ontstaan door het kruisen met verschillende andere rassen in de bloedlijn en dat is helaas niet altijd zichtbaar omdat ze door het kruisen ook alleen drager kunnen zijn van de ongewenste kleuren. Een blauwe Franse bulldog is hier een voorbeeld van.

Meer info?

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben of meer informatie willen hebben over de Franse bulldog? Bekijk dan het handboek voor de Franse bulldog. Hier staat veel informatie in over de Franse bulldog.

 

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Franse Bulldog handboek downloaden