Franse bulldog spelletjes

Waarom spelen met je hond zo belangrijk is lees je hier. Ook krijg je inspiratie voor diverse spelletjes met je Franse Bulldog.

Jouw Franse Bulldog heeft jou natuurlijk nodig om hem te voeden en onderdak te geven, maar veel meer dan dat. Jouw hond heeft jouw liefde, aandacht en vermaak nodig, en hij of zij kan u ook veel meer teruggeven als je er allebei bij betrokken bent. Het trainen van een Franse Bulldog is belangrijk, net als het spelen met hem of haar, maar deze twee kunnen hand in hand gaan met een aantal van de onderstaande spelletjes. Een speciaal onderdeel van het hebben van een huisdier is het spelen met ze. Spelletjes spelen met jouw Franse Bulldog is een geweldige manier om contact te maken en plezier te hebben, maar het heeft ook andere voordelen.  

Voordelen van spelletjes spelen met jouw Franse Bulldog 

Het aantal voordelen van spelletjes spelen met uw Franse Bulldog is genoeg reden om dit een onderdeel van uw dagelijkse schema te maken. Om te profiteren van de positieve kanten van spelen, is het belangrijk dat u bewust met uw Frenchie speelt. Niet elk spel is geschikt voor elke hond. Activiteit en speeltijd moeten leuk zijn, maar ook veilig. De voordelen van spelletjes spelen met jouw Franse Bulldog of het aanbieden van speelse activiteiten zijn: 

  • Samen spelen bouwt een band op tussen jou en de hond. 
  • Speeltijd houdt de hond actief en geeft hem iets te doen zodat hij zich niet verveelt. 
  • Speeltijd bevordert een actief lichaam en een actieve geest voor jouw Franse bulldog, wat een belangrijk onderdeel is van hun gezondheid. 
  • Sociale vaardigheden, regels en vertrouwen worden aangeleerd tijdens het spelen. 
  • Een actieve Franse Bulldog, vooral als pup, zal eerder problemen veroorzaken tijdens de rust. 

Zie hier de populairste Franse Bulldog benodigdheden voor spelletjes op Bol.com.

franse bulldog spelletjes

Franse Bulldog spelletjes – Schattenjacht 

Dit is een geweldig spelletje om de denkkracht van jouw Franse bulldog uit te dagen. Zoek wat papieren bekertjes, doosjes, zakjes en verstop traktaties onder een aantal van hen. Vraag jouw hond om de traktaties te vinden, en je zult zien hoeveel plezier jullie beiden zullen hebben. Het is ook een goede manier om hem of haar het commando “Zoek” of “Krijg” te leren, want door de aard van het spel wordt hij of zij beloond met het vinden van de traktatie. Je kunt dit speelgoed ook kopen bij online en lokale winkels. Deze bevatten meestal een paar compartimenten of dozen en je kunt traktaties in een aantal van hen te verbergen. Of er ligt een bal in een doolhof en jouw Franse bulldog moet de bal uit het doolhof jagen en als beloning mag hij of zij de traktatie uit de doos hebben. Dit spelletje zal je Franse Bulldog erg waarderen. 

Franse Bulldog spelletjes – Verstoppertje 

Dit Franse bulldog spelletje is een gouwe ouwe die verschillende versies kent. Leer je hond eerst het commando “Blijf” door het commando te herhalen en je handpalm naar hem of haar toe gedraaid te houden.  Ga steeds een stukje verder terwijl je Franse bulldog nog steeds blijft zitten. Ga dan naar een andere kamer waar hij of zij jou niet kan zien maar jou wel kan horen zeggen: “Kom hier.” Geef je puppy veel traktaties als hij of zij je vindt. Herhaal het dan. Je kunt het combineren met het betrekken van nog een persoon en jouw Franse bulldog vragen om jouw vriend of een ander familielid te vinden.  Eerst kan de persoon in het zicht van de hond blijven, maar als de hond er meer aan gewend is, moet de persoon zich in het huis verstoppen, of achter een boom. Dit is een enorm leuk spelletje voor de Franse bulldog en ook een hele goede manier om ze een aantal belangrijke en alledaagse commando’s te leren. 

spelletjes franse bulldog

Franse Bulldog spelletjes – Touwtrekken 

Het is een heel goed spel voor jouw Franse Bulldog om hun spieren te trainen door middel van een spelletje, wat fysieke activiteit te hebben, en ook om wat plezier te hebben. In plaats van dat dit ze agressiever maakt – zoals sommigen misschien vermoeden, – kan het hun stressniveau verlagen. Er zijn rukspeeltjes waar je mee kunt spelen, of je kunt een simpel touw gebruiken. Je kunt het touw ook vastmaken aan een boom, of een haak en ze ermee laten spelen en trekken tot ze het kunnen. Zorg ervoor dat je deze spelletjes alleen speelt als jullie er allebei zin in hebben, en er plezier aan beleven. Franse bulldogs spelen graag een spelletje opnieuw en opnieuw, maar na een tijdje kunnen ze uitgekeken raken op sommige speeltjes en spelletjes, dus is het goed om wat afwisseling te hebben. 

Starten met spelletjes spelen met je Franse bulldog

Hierbij een link naar de populairste Franse Bulldog items voor spelletjes op Bol.com.